Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011, ώρα 21:00Γιορτή της Πίτας
Όλες οι Γερομάτισσες νοικοκυρές (ηλικιωμένες και νιές) θα βάλουν τα δυνατά τους για να φτιάξουν τις νοστιμότερες παραδοσιακές πίτες, και να τις προσφέρουν σ’ όλους τους χωριανούς που θα κατακλύσουν το Κοινοτικό Κατάστημα τη βραδιά αυτή. Η Αδελφότητα επιμελείται για την περίσταση, ειδικό ενημερωτικό έντυπο, το οποίο θα διανεμηθεί στην εκδήλωση και θα καταπιάνεται με την ιστορικότητα και την κοινωνική αναγκαιότητα της κάθε πίτας.
Συντονιστής:ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, Γιώργος Λουκάς
Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, ώρα 18.00Οικολογική Παρέμβαση της Νεολαίας
Οι νέοι του χωριού, ανεξαρτήτου ηλικίας, εκδράμουν υπό την καθοδήγηση της Αδελφότητας, και δείχνουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία με δενδροφύτευση στο χώρο του γηπέδου. Κάθε παιδί θα γίνει ανάδοχος μιας καστανιάς την οποία θα φροντίζει κάθε καλοκαίρι και στο πέρασμα του χρόνου θα γεύεται τους καρπούς της.
Συντονιστής: Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, Κώστας Γιαννάκος
Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 από ώρα 09.00-13.00Αιμοδοσία
Με την συμπλήρωση φέτος 25 χρόνων από την ίδρυση της Τράπεζας Αίματος της Αδελφότητας, διοργανώνεται η Ετήσια Αιμοδοσία στον Ξενώνα του χωριού, όπως πάντα με την φροντίδα του νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Ευπρόσδεκτοι για την προσφορά ζωής οι ενήλικες Ιερομνημίτες, κοντοχωριανοί και φίλοι της Αδελφότητας.
Συντονιστές: Γιώργος Λουκάς & Φώτης Οικονόμου
Τρίτη 16 Αυγούστου 2011, ώρα 22.00Μεγάλη συναυλία έντεχνου λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού με το ΤΡΙΦΩΝΟ
Το πολύ γνωστό και καταξιωμένο συγκρότημα στο οποίο ηγείται ο κοντοχωριανός Δημήτρης Υφαντής, τιμάει την Αδελφότητα Ιερομνήμης με την πρώτη του ανοιχτή συναυλία στα Γιάννενα. Ο φιλόξενος χώρος του Σχολείου, η τέλεια ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και η αναγνωρισμένη ποιότητα της μουσικής του συγκεκριμένου συνόλου, προδιαθέτουν την διοργάνωση μιας ξεχωριστής βραδιάς που θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν πάρα πολλοί Ηπειρώτες και όχι μόνο.
Συντονιστής: Ο ταμίας της Αδελφότητας, Μιχάλης Κοντός
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, ώρα 11:00Στο Κυνήγι του Θησαυρού της Παράδοσης
Ένα παιδικό παραδοσιακό δρώμενο με ειδική επιμέλεια και οργάνωση από Ιερομνημίτες παιδαγωγούς και δασκάλους. Απώτερος στόχος είναι, μέσα από την κοινωνικοποίηση και την ομαδική δράση των παιδιών σχολικής ηλικίας της Ιερομνήμης να διερευνήσουν και τελικά να μάθουν την ιστορία και την παράδοση του χωριού στο πέρασμα του χρόνου.
Συντονιστής:Το μέλος του Δ.Σ. Ευρυβιάδης Παππάς
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, ώρα 20.30 Μνημόσυνο στη μνήμη του Καπετάν-Κρομμύδα
Οι Γερομάτες, όπως κάθε χρόνο, θα αποτίσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον συγχωριανό τους ήρωα που προσέφερε τα μέγιστα στον αγώνα για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνου στο χώρο που φιλοξενεί την προτομή του.
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, ώρα 21.00Ένας Αιώνας Ιστορίας, μια βραδιά μουσικής Πανδαισίας
Στο αποκορύφωμα των φετινών καλοκαιρινών εορταστικών εκδηλώσεων, για τα 100 χρόνια και πριν από την καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση που παρατίθεται σε όλους τους Ιερομνημίτες, θα παρουσιαστεί μια σύντομη ιστορική αναδρομή της Αδελφότητας, μουσικά διανθισμένη με προεπιλεγμένα παραδοσιακά ακούσματα στην τελειότερη ερμηνεία τους, από το συγκρότημα των Αδελφών Γκιόκα.
Θα ακολουθήσει γλέντι και χορός μέχρι το πρωί.
Συντονιστής: ο Γραμματέας της Αδελφότητας, Βαγγέλης Κόκκινος
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011, ώρα 20.00Λαϊκή Συνέλευση
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Αδελφότητα διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Πωγωνίου, την ετήσια Λαϊκή Συνέλευση, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στους Ιερομνημίτες να ασκήσουν κριτική προς την Δημοτική Αρχή και την Αδελφότητα και στους εκπροσώπους των δύο φορέων να αναπτύξουν τα προγράμματα δράσης τους για το χωριό.
Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις θα υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης των παρευρισκομένων με εδέσματα και ποτά, κατά περίπτωση, από την Αδελφότητα και το Κοινοτικό Κατάστημα.

Κατηγορία: