Οι Τσάμηδες, οι Eλλαδίτες και η δύσμοιρη Ομογένεια…

Tο έτος 1991, στον αλβανικό τύπο δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Τσαμουριά – πατρική εστία», ενώ ταυτόχρονα δημοσιοποιείται και η ίδρυση πολιτικοστρατιωτικής οργάνωσης με το όνομα Τσαμουριά.

Σκοπός των αλβανών είναι η «αναγνώριση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τσάμηδων». Μόλις προχθές ακόμη, τον Φεβρουάριο του 2016, οι φονιάδες τουρκαλβανοί Τσάμηδες, κατέφυγαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ελλάδος.

Κατατέθηκε στο Δ.Δ.Χ. ένας πολυσέλιδος φάκελος, γραμμένος σε 3 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά & Γερμανικά), με τέσσερα κύρια αιτήματα προς εξέταση: Α) την αναγνώριση της συντελεσθείσας Γενοκτονίας κατά των Τσάμηδων, βάσει των διατάξεων της Σύμβασης της Γενοκτονίας του 1943. Β) τον επαναπατρισμό όλων των εκδιωχθέντων-εκτοπισμένων Τσάμηδων. Γ) την επιστροφή όλων των ακινήτων. Δ) τη διερεύνηση διάπραξης εγκλημάτων κατά της Ανθρώπότητας, από τις ελληνικές κυβερνήσεις τις περιόδου 1913-1945.

Για όσους δεν κατάλαβαν ή δεν γνωρίζουν, οι αποκτηνωμένοι τουρκαλβανοί Τσάμηδες ζητούν από το δικαστήριο να τιμωρήσει την Ελλάδα για εγκλήματα που διέπραξαν οι ίδιοι.