Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων αλλάζει δεκαετία και… ανοίγει φτερά!

Ποιος μπορούσε να φανταστεί το… μακρινό πια 2007 ότι ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων που

ξεκινούσε με διοργανωτή τον Α.Ο. «Ποσειδών» θα είχε εξελιχθεί σήμερα, δέκα χρόνια μετά, σε έναν από τους κορυφαίους αγώνες δρόμου όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα!
Κι όμως, χρόνο με το χρόνο η διοργάνωση μεγάλωσε, προσελκύει πια εντυπωσιακό αριθμό δρομέων και ετοιμάζεται μπαίνοντας στην δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής της να γίνει και διεθνής, προσελκύοντας αθλητές κι εκτός συνόρων, όπως τόνισε χθες ο γενικός διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης.

«Αλλάζουμε επίπεδο…»
«Αλλάζουμε επίπεδο και τα επόμενα χρόνια θα είναι τελείως διαφορετικά. Τρέχουμε στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδος», σημείωσε με έμφαση ο κ. Σπυριούνης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο. Όπως είπε, «αν ο περσινός αγώνας ήταν μια πρόβα τζενεράλε για τον φετινό επετειακό αγώνα, φέτος μιλάμε για την επόμενη δεκαετία, για έναν αγώνα που θα μπορούμε να τον θεωρούμε ευρωπαϊκό από κάθε άποψη» και πρόσθεσε πως δικαιωματικά ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων έχει κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου περιφερειακού αγώνα δρόμου, καθώς οι δρομείς του βρίσκουν ό,τι χρειάζονται.
Ο κ. Σπυριούνης στάθηκε και στη βοήθεια που υπάρχει από φορείς και εθελοντές, κάνοντας ειδική αναφορά στον Δήμο Ιωαννιτών που στηρίζει την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε εθελοντές, φορείς, χορηγούς και εκπροσώπους των ΜΜΕ στη βραδιά γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, από τις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Μαβίλη.

Βοηθά στην τουριστική προβολή
Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς συνολικά έχουν εγγραφεί φέτος στον Γύρο Λίμνης 2.200 δρομείς, εκ των οποίων οι 1.200 στον μεγάλο αγώνα των 30 χλμ. Με συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πολυπληθείς αποστολές από τους μεγαλύτερους Συλλόγους Δρομέων, και με δρομείς από την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία, δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για το δρομικό κίνημα, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Την πτυχή αυτή ανέδειξαν στις δηλώσεις τους ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περικλής Βασιλάκης.
• Για μια σημαντική εκδήλωση για τα Γιάννενα, την Ήπειρο και την Ελλάδα μίλησε ο κ. Βασιλάκης, τονίζοντας πως «σίγουρα έχει μέλλον ο Γύρος Λίμνης και σίγουρα όλοι αυτοί που την οραματίστηκαν, πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους».
• Από την πλευρά του ο Ν. Γκόλας έκανε λόγο για μία μεγάλη αθλητική γιορτή, που δε συμβάλλει μόνο στην εξάπλωση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, αλλά και στην τουριστική προβολή της περιοχής μας, τονίζοντας πως ο Γύρος Λίμνης μετατρέπεται αυτόματα σε πλεονέκτημα - ευκαιρία για την τουριστική προβολή της πόλης και την ανάδειξή της ως προορισμό ποικίλου ενδιαφέροντος. Κατέληξε δε, λέγοντας πως η πρόκληση που έχει μπροστά της η πόλη, είναι να επικοινωνήσει πιο εκτεταμένα αυτή τη σημαντική αθλητική εκδήλωση στο εξωτερικό.

Βραδιά γευσιγνωσίας
Μια βραδιά γευσιγνωσίας με cocktails και μουσική διοργανώνει ο 10ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων για να τιμήσει όλους τους εμπλεκόμενους, που εγγυώνται για μία ακόμη χρονιά την άψογη διεξαγωγή του. Εθελοντές, χορηγοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ είναι καλεσμένοι απόψε στην πλατεία Μαβίλη, για να γευτούν τα ιδιαίτερα πιάτα με τοπικά προϊόντα που θα επιμεληθεί το Chef’s Club Ηπείρου, με την υποστήριξη των μαθητευόμενων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.